Alla valpar sålda

Ja, nu är det över. Valparna (det blev 5 st) är födda, men endast en klarade sig.

Det blev ett långdraget förlossningsarbete med svaga värkar. Två valpar föddes hemma, varav nr2 (röd hane) inte levde när den kom ut. Ingen synlig orsak, troligen syrebrist eller ngt liknande.

Nummer 3, en tik, kom hos veterinären i Linköping och den levde i ca 15 min (röd tik). Babben snittades men de två kvarvarande valparna klarade inte påfrestningen av snittet/sövning, förmodligen. Svårt att säga. Vi är alla ledsna, valparna såg så fina ut. Men vi gjorde allt vi kunde och det räckte inte. Vi får nu hoppas att tiken, Lill-Babs , klarar sig. Hon verkar livskraftig och hon har en gäll stämma som mest påminner om en kattunge. Babben är en bra mamma, men valpen tycker att bandaget är konstigt och vill helst att det ska vara lite hårigare. Men den har gått upp i vikt och har både gjort stort och smått. Men nu tar Babben hand om den biten. I går orkade hon inte.

Tråkigt för er som väntar på valp att det inte blev så många. Om jag vågar mig på det här någon mer gång så blir det nästa höst, men med en annan tik.

Vi är alla lite trötta efter allt ståhej, så jag har inte orkat ringa runt och berätta hur det gått. men i dag känns det bättre. I går var det rätt trist och ledsamt Ledsenoch det känns skönt att det finns vänner som ni! Tack för stöd och värmande ord.

It has been the worst weekend for Babben and her puppies. Only one of five made it. A gray bitch with a tail. It ended up whit a c-section. Now we are at home and we are resting and feeding ang we are hoping it´s going to end well for Lill-Babs the puppie, she is doing well. The weight is going up and she has a loud voice.

 

Marit 28.10.2013 13:41

Stor styrkekram till er alla!
Lill-Babs verkar vara en stark liten tjej och jag hoppas Babben återhämtar sig snabbt. <3

| Svar

Senaste kommentarer

15.03 | 20:31

Hej,
Mitt namn är Cornelis ( Kees)Kok, är jätte intresserat i att köpa en västgötaspets.
Har ni email så jag kan skriva mer?
Mvh kees

13.03 | 15:11

Hej!
Vi vill köpa en valp. Vi är ett gift aktivt pensionärspar (66 år). Vi bor både i stan och på landet. Hör gärna av dig.0708329466
Hälsningar
Gunnel Larsen

28.02 | 16:47

Hej! Vi funderar på att skaffa hund, och då särskilt västgötaspets. Detta har vi funderat på under en längre tid - inte bara under Coronaåret. Kan vi höras?

21.01 | 13:49

Good day!
My name is Margaryta. I am from Ukraine
I am just wondering, how can i buy sweet Västgötaspets? Thank you